Schussenrieder in een Brouwerij in het Duitse Bad Schussenried.

Schussenrieder is een mooie aanvulling in ons assortiment en zeker meer als het proberen waard.

 

Josefsbock - Donker sterk bier

De SCHUSSENRIEDER Josefsbock is een donker amberkleurig bokbier, vol en zoet. In de diepste opslagkelders rijpt het tot een speciale biertraktatie, die SCHUSSENRIEDER alleen met Kerstmis en de lente aanbiedt. De Josefsbock gaat heel goed met desserts na een weelderige maaltijd. De donkere delicatesse, met een knap alcoholgehalte van 6,8 procent, versterkt in het koude seizoen. Al in de Middeleeuwen werd dit voedzame bier gebrouwen door de brouwmeesters van het Schussenried Premonstratensian Klooster. Brouwerij SCHUSSENRIEDER gebruikt deze traditie graag met het donkere van nature troebele bokbier en vult de Josefsbock in stijlvolle beugelflessen. Ter ere van de heilige patroonheilige Jozef wordt Jozefdag altijd gevierd op 19 maart in het SCHUSSENRIEDER Bierkrugstadel.

Beschikbaar van oktober tot eind maart.

Ingrediënten: water, gerstmout, hop, gist

Origineel N°1

Een volle bierspecialiteit. Schuim-gekroond en voorzien van een mooi hop boeket, Dit bier drinkt heerlijk weg met de natuurlijke weizen en gist aroma's s in de smaak.

In de smaak is het uitgebalanceerd zacht en mild, vergezeld van een verkwikkende frisheid. Ongefilterde, veel waardevolle ingrediënten zoals vitaminen, mineralen en eiwitten worden bewaard.

Onze SCHUSSENRIEDER Original No1 is bekroond met de hoogste onderscheiding voor uitmuntende smaak door het International Taste & Quality Institute. De jury bestaat uit gerenommeerde sterrenchefs met een Michelinster en sommeliers. Geur, uiterlijk, smaak, mondgevoel en afdronk worden geëvalueerd. Ons van nature troebel kelderbier bereikte drie van de drie mogelijke sterren en daarmee de hoogste waardering.

Ingrediënten: water, gerstmout,hop, gist

Zwart bier - Donker exportbier

De barokkoorleden voorzagen zich op tijd voor de vastentijden met deze volle en voedzame bierspecialiteit. Vers uit de Brouwerij en fris en koel geserveerd, dit zwarte bier ontvouwt zijn onmiskenbare aroma. Bij SCHUSSENRIEDER herleeft een oude traditie met dit zwart bier. Met zijn diepe donkere kleur en heldere schuimkraag is het een heel bijzondere traktatie. Het sterke moutaroma maakt van dit bier een specialiteit, vanaf de goede oude tijd.

Ott Special 0,5 liter Euro Fles

Traditie is iets waardevols van brouwerij Schussenrieder in de beste zin. Want bier brouwen is al vier generaties onze passie. We zijn bijzonder trots op onze Ott Spezial, die gebruik maakt van het traditionele recept uit de jaren zestig en exclusief wordt geproduceerd met de beste grondstoffen uit Oberschwaben. Gebrouwen met het hoogste vakmanschap door middel van de koude gisting in open roestvrijstalen vaten. Dit is wat dit bier zo uniek maakt. Zo smaakt Oberschwaben!

Naast de gouden medaille van Monde Selection 2018, de 4 sterren gouden award van het pleziermagazine "selection" 2017, de gouden medaille van de "Superior Taste Award" van iTQi 2017 en de gouden medaille op de biercompetitie "The International Beer Cup" 2017, ontvangt de Ott Special nu ook de hoogste prijs in goud op de World Beer Cup 2018!

Sterke smaak - uitstekend bier!

Ingrediënten: water, gerstmout,hop

Natuur Radler 0.5l

De natuurlijke frisheid van citroensap en natuurlijk troebele originele N°1 vullen elkaar perfect aan voor een heerlijke fruitige smaakervaring. Geniet van de natuur en les je dorst op de bruisende manier.

Alcoholische gemengde drank bestaande uit 57% citroenverfrissingsdrank en 43% bier.

Fruitgehalte 5,4% (3% citroen, 2,4% sinaasappel).